Jedward - Planet Jedward

Jodå, de två blonda studsbollarna från Irland har nu släppt sin första skiva även i Sverige och självklart innehåller den hiten "Lipstick".



John
och Edward Grimes, som de 19-åriga tvillingarna egentligen heter, är snart klara med sin andra skiva Victory, men innan den droppas så får svenskarna höra en blandning av gammalt och nytt. Förutom en albumversion av ESC 2011-bidraget och X-Factor-favoriten " (Under Pressure) Ice Ice Baby", så finns även en cover av Blink-182 "All the Small Things" och ett gäng med egna låtar. Och visst har grabbarna potential. Simon Cowell klagade ofta över att bröderna sällan sjöng i programmet X-Factor (och killarna mimade faktiskt i Sommarkrysset på TV4 när de var i Sverige för några veckor sedan), men man hör att de med lite träning och vana skulle kunna klara sig utan singbacken.

Texterna är långt ifrån djupa och fyllda med mening, men det är några sköna partylåtar och med Jedwards energi så är festhumöret inga problem. Just Blink-182 kanske de skulle låtit vara ifred men "Celebrity", "POP Rocket" och "WOW OH WOW" har sköna melodier och härliga beats. Andra singeln "Bad Behaviour" blir ju lite fånig när tvillingarna Grimes egentligen är ganska snälla och två ordentliga popsnören, men man ursäktar dem: för de är ju så söta.

Spotify: Jedward – Planet Jedward


Maroon5 ft Christina Aguilera - "Movies Like Jagger" (Making Of)




Sköna Maroon5 är tillbaka, och denna gång tillsammans med Christina Aguilera. Videon är regisserad av ingen mindre än geniet Jonas Åkerlund. Se hur det gick till här ;)


Och här har ni hela låten på Spotify Maroon 5 – Moves Like Jagger - Studio Recording From The Voice Performance

Bieber bjuder in USA till Spotify



Ja, för oss svenskar som levt med Spotify ett ganska bra tag nu så är det kanske ingen större grej, men för USA så är Spotify nytt, fräscht och roligt! Justin Bieber har fått speciella invites till sina fans och dessa blir först med att testa Spotify på amerikansk mark. Så för den som bor i USA och inte testat än har här sin chans.

http://www.spotify.com/us/justin-bieber/

Avicii och Leona Lewis i låttvist

”Hon har snott vårt material”

I ena ringhörnan står Dj Avicii.
I den andra sångerskan Leona Lewis.
Nu är låtbråket i full gång.

Svensken Dj Avicii kan stoppa ”X-factor”-sångerskan Leona Lewis stora comeback. Låten som ska ge henne ett uppsving i karriären heter ”Collide”.

Men skivbolaget Ministry of sound hävdar att låten är stulen och tillhör Dj Avicii.
– Jag är upprörd för att någon annan tar äran för idén före jag hade chansen att släppa den, säger dj:n till brittiska The Sun.

Stått bakom superhits

Stockholmskillen Tim Bergling, 21, går under dj-namnet Dj Avicii eller artistnamnen Tim Berg eller Tom Hangs. Under de senaste åren har han stått bakom superhits som ”Seek bromance” och ”My feelings for you”.
Omtvistade ”Collide” spelades första gången på radio för en vecka sedan.
Nu gör Ministry of Sound allt för att stoppa spridningen av låten.

”Han är rasande”

– Hon har snott vårt material. ”Collide” är identisk med Aviciis låt. Vi har jobbat för den här utgåvan i ett år och så hör vi Leonas låt på radion. Självklart är Avicii rasande över det här, säger en källa på skivbolaget till The Sun.

Enligt källan har Dj Aviciis skivbolag kopplat in sina advokater och skickat ett kravbrev till Leona Lewis skivbolagschef Simon Cowell.

Men en källa på Cowells skivbolag Syco slår i sin tur tillbaka anklagelserna.

– Det finns inget att försvara här eftersom Avicii står med som låtskrivare på låten.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2011/article13347884.ab

Japp, detta skriver Aftonbladet idag. Kommentarerna under artikeln känns ju ganska puckade. Varför ska Avicii vara tacksam? Har de inte bett om lov för användning så ska de ge fan i låten, punkt!


Natalia Kills - Perfectionist



Natalia Kills
, det namnet får nog inte många klockor att ringa hos svenska folket. Synd, säger jag, och nu ska ni få höra varför. Natalia Kills är en brittisk tjej som förra året fick sitt stora genombrott i USA genom singeln "Mirrors". För trots att hon är född och uppvuxen i Storbrittanien så ligger hon på amerikanska Cherrytree Records (Robyn, Ellie Goulding och Tokio Hotels lable i USA) efter att ha blivit upptäckt av Will.i.am från Black Eyed Peas. Första plattan Perfectionist har gjort succé i USA, Tyskland och Storbrittanien, och i augusti så är det Sveriges tur att få en första lyssning på stjärnskottet.

Natalia Kills (eller Natalia Noemi Cappuccini som hon egentligen heter) gillar att spöka ut sig och leka i sina videos, inte helt olikt en viss Lady GaGa som också gärna leker dress-up. Men hon ger inte bara Lady GaGa konkurrens utan även Rihanna får nog se upp, för Natalia Kills kommer att gå långt. För även om plattan innehåller titlar som "Love Is A Suicide", "Not In Love", "Acid Annie" och "Nothing Lasts Forever" som gör att man får intrycket av att hon ser ganska cyniskt på kärlek, så är låtarna välproducerade, texterna snyggt komponderade och Natalias röst är riktigt bra. Det svänger alltid och man hör att skivan är genomtänkt. "Zombie" är min personliga favorit, den får mig alltid att vilja svänga på höfterna till det tunga basbeatet och sjunga med. Den som inte lyssnat på Spotify ska göra det nu!

Spotify: Natalia Kills
Facebook: http://www.facebook.com/#!/NataliaKills
YouTube: http://www.youtube.com/user/NataliaKillsVEVO

Eric Saade - "Saade Vol.1"



Eric Saade
tog Europa med storm när Sverige kom trea i Eurovision Song Contest och hans skivbolag Roxy Recordings är i full fart med att få ut albumet "Vol.1" i andra länder. Skivan släpptes för bara några dagar sen och första singeln blev "Hearts In the Air" där J-Son gästar.

Plattan är verkligen pop i sin renaste form, och det är absolut inget fel på det. Saade håller sig till sin dansanta pop, och han gör det helt okej. För även om det finns ett par riktigt bra låtar, så är det egentligen inget som inte gjorts förr och som sticker ut. "Timeless" är en av höjpunkterna, "Killed By A Cop" är en riktigt skön dansdänga (även om texten är ganska fånig) och "Echo" har en del snygga harmer. Skånpågen gör en "Robyn" med "Me And My Radio" och det funkar väl sådär. Annars är resterande låtar ganska platta och man har hört dem tusen gånger förr i olika konstellationer.

Bäst: Killed By A Cop, Popular - Album Remix, Timeless, Echo
Sämst: Big Love, Still Loving It
Spotify: Eric Saade – Vol. 1